بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد تکثیرکاران کاملا محفوظ می باشد

 

کد تخفیف 10 درصدی ثبت اولین سفارش آنلاین (به مدت محدود )  | کد تخفیف : first-order

سفارش پرینت 

چاپ کتاب ارزان

 

چاپ کتاب در مرکز تکثیرکاران؟

 

چاپ کتاب در سریعترین زمان ممکن

چاپ کتاب در مرکز تکثیرکاران در سریعترین زمان ممکن انجام می شود

بالاترین کیفیت در چاپ کتاب

بهترین کیفیت کاغذ و جبذ و صحافی برای چاپ و پرینت کتاب

مشاوره حرفه‌ای در مقابل قیمت اقتصادی

مشاوره رایگان و حرفه ای با بهترین ناشرین کتاب در ایران

رویای دیرینه تدوین و تالیف کتاب

چاپ کتاب یکی از آرزوهای هر نویسنده و محققی است. اما روش‌های چاپ یک کتاب، شرایط و قوانین حاکم بر نشر کتاب و نیز هزینه‌های چاپ از جمله مواردی هستند که در ابتدای امر برای هر فرد تازه کاری تبدیل به یک چالش اساسی خواهند شد. در اینجا ما قصد داریم که مسیر چاپ کتاب را به صورت خلاصه و کارآمد برای شما توضیح دهیم تا بتوانید به بهترین شیوه کتاب خودتان را منتشر کنید. پس با ما باشید تا یک دید کامل درباره چاپ کتاب به دست بیاورید.

 

از نوشتن تا چاپ کتاب

اولین مرحله تهیه هر کتابی «تدوین و نگارش محتوای کتاب» ، سپس «ویراستاری» و «صفحه آرایی» است. ما فرض را بر این می‌گذاریم که شما یک متن آماده به چاپ در قالب یک کتاب در اختیار دارید و اکنون به دنبال شیوه‌ها و هزینه‌های چاپ کتاب هستید. از این جا به بعد مسیر شما به این شکل خواهد بود.

انتشار مستقل کتاب یا با کمک موسسه‌های انتشاراتی

شما می‌توانید برای چاپ کتاب هم به صورت مستقل و هم به کمک انتشاراتی‌ها اقدام کنید. هر کدام از این موارد مزایا و معایب خاص خود را دارند. در روش مستقل شما باید تمام هزینه‌های چاپ کتاب چه از نظر مالی و چه زمانی را خودتان متقبل شوید؛ در عین حال ممکن است در برخی از مراحل به خاطر تجربه کم، دچار چالش‌های جدی شوید. در شیوه دوم شما می‌توانید چاپ کتاب را با کمک یکی از موسسه‌های انتشارات کتاب پیش ببرید. در اینجا نیز نوع عقد قرارداد و سایر موارد می‌بایست بررسی شود که موضوع آن خارج از این مقاله است و در جای خود به بحث درباره آن‌ها می‌پردازیم.
اما چه به صورت مستقل اقدام به چاپ کتاب کرده باشید و یا با کمک یک موسسه انتشاراتی، کتاب شما تقریباً باید مراحل یکسانی را طی کند تا به پشت ویترین کتابفروشی‌ها رفته و به دست خوانندگان برسد.

 

دریافت شماره شابک 

شماره شابک، اولین گام برای چاپ کردن کتابتان است. این شماره به مانند پلاک خودورها می‌ماند و سبب می‌شود که متن شما هویت مستقلی برای خودش پیدا کند. دریافت شماره شابک بین هفت روز تا یک ماه زمان می‌برد.
بعد از دریافت شماره شابک می‌توانید از آن برای تعیین هویت متن خودتان و پیگیری مراحل بعدی استفاده کنید.

 

دریافت شناسه فیپا

فیپا مخفف عبارت «فهرست نویسی پیش از چاپ» است. با استفاده از شماره یا شناسه فیپا مشخصات کتاب شما در یک متن کتابشناسی وارد می‌شود. ان متن به مانند شناسنامه کتاب شماست و به مانند یک سند مشخصات کتاب شما را توضیح می‌دهد. دریافت فیپا نیز بین هفت روز تا یک ماه زمان می‌برد. برای دریافت فیپا باید اوراق هویتی نویسندگان، فایل نهایی آماده چاپ کتاب، مشخصات کتاب و در صورتی که کتاب ترجمه‌ای باشد، مشخصات نسخه اصلی را به کتابخانه ملی تحویل دهید. برای دریافت شناسه فیپا می‌توانید به سایت Opac.nali.ir مراجعه کنید. نحوه دریافت این شناسه به صورت کامل بسته به هر موضوع و دانشی در آنجا توضیح داده شده است.

 

دریافت مجوز اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی

بعد از دریافت شماره شابک و شناسه فیپا باید مجوز چاپ کتاب خودتان را دریافت کنید. بسته به موضوع کتاب دریافت مجوز می‌تواند از بیست و چهار ساعت تا در نهایت یک ماه به طول بینجامد. شما در این مرحله باید یک نسخه از کتاب نهایی، طراحی جلد و سایر اوراق مرتبط به شابک، فیپا و اوراق هویتی را تحویل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دهید.
بعد از دریافت مجوز شما رهسپار چاپخانه برای چاپ کتاب خود می‌شوید.
 

نکته: هیچگاه قبل از دریافت مجوز اقدام به چاپ کتاب، حتی کتاب‌های علمی نکنید. ممکن است کتاب شما در این مرحله نیازمند اصلاحاتی باشد که در صورت چاپ شدن کتاب هزینه‌های آن بسیار زیاد خواهد بود.

 

چاپ کتاب
 

اکنون که تمامی مراحل اخذ شماره شابک، شناسه فیپا و مجوز اداره ارشاد را طی کردید آماده هستید که کتاب خودتان را منتشر کنید. 

 

انواع روش‌های چاپ کتاب :

در این مرحله از چاپ دو مسیر اصلی در پیش روی شما قرار می‌گیرد:

  • 1-    چاپ کاغذی (فیزیکی) کتاب  : در این روش شما باید به یک چاپخانه تخصصی چاپ کتاب مراجعه کرده (یا موسسه انتشاراتی شما این کار را انجام دهد) و بر اساس طراحی کتاب فرایند چاپ آن ادامه پیدا کند.
  • 2-    چاپ الکترونیکی (مجازی) کتاب : در این روش شما به یکی از موسسه‌های انتشار مجازی کتاب مراجعه می‌کنید و نسخه الکترونیکی شما بر روی سامانه‌های اشتراک کتاب آنان قرار می‌گیرد. دقت کنید که در این روش شما هزینه چاپی متقبل نمی‌شوید (که این بسیار عالی است) اما باید یک هزینه اشتراک را به پلتفرم توزیع کتاب بپردازید. توزیع و انتشار الکترونیکی کتاب این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

 

هزینه‌های چاپ کتاب :

اگر روش سنتی چاپ کتاب را انتخاب کنید چند هزینه را باید برای چاپ کتاب به صورت شخصی در نظر بگیرید:

  1.     هزینه صفحه آرایی و لیتوگرافی؛
  2.     هزینه کاغذ (به صورت ضریبی از تیراژ کتاب شما و قیمت روز کاغذ محاسبه می‌شود)
  3.     هزینه چاپخانه (بسته به نوع طرح و رنگ کتاب شما تعیین می‌شود).
  4.     هزینه صحافی (هزینه صحافی می‌تواند بسیار متغییر باشد و بسته به نوع صفحه‌بندی و مواد به کار رفته تعیین می‌شود).
  5.     هزینه تبلیغات و فروش کتاب.

بیشترین هزینه چاپ کتاب متعلق به هزینه‌های کاغذ و تبلیغات و فروش است. موسسه‌های انتشاراتی می‌توانند به خوبی این قسمت را برای شما مدیریت کنند. برای این کار آن‌ها قراردادهایی را بر حسب هر موضوع از کتاب‌ها در اختیار شما قرار می‌دهند که شامل شرایط و قوانین چاپ کتاب و نیز تبلیغات و فروش آن می‌شود.

 

هزینه‌های چاپ کتاب

 

شرایط چاپ کتاب در ایران :

به صورت کلی چاپ کتاب در ایران کمی زمان بر و سخت است. قوانین اصلاحی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تقریباً زیاد هستند و ممکن است مجبور به اصلاحاتی از نحوه نگارش تا صفحه آرایی شوید. این موضوع به خصوص در کتاب‌های علوم انسانی کمی سختگیرانه‌تر هم هست. در زمینه کتاب‌های حوزه فناوری و علوم شما با چالش‌های زیادی در زمینه شرایط و قوانین چاپ کتاب روبرو نیستید و فرایند آماده‌سازی و چاپ کتاب شما می‌تواند به سرعت انجام شود.

 

زمان لازم برای چاپ کتاب چقدر است ؟

به صورت کلی ما هیچ زمان‌بندی کلی برای چاپ کتاب نداریم، اما مراحلی که بر روی زمان لازم برای چاپ کتاب تاثیر گذار هستند به شرح زیر می‌باشند:

  1.  نگارش نسخه اولیه کتاب؛
  2. ویراستاری و نگارش متن کامل و صحیح اولیه؛
  3. صفحه آرایی و آماده‌سازی نسخه چاپی اولیه؛
  4. ویراستاری نهایی و ایجاد نسخه نهایی؛
  5. دریافت شماره شابک؛
  6. دریافت شناسه فیپا؛
  7. دریافت برای مجوز اداره ارشاد (احتمالاً به همراه زمان لازم برای اعمال اصلاحات)؛
  8. چاپ و صحافی کتاب؛
  9. تبلیغات و فروش کتاب؛

به صورت معمول کتاب‌ها بین دو تا سه ماه زمان نیاز دارند تا این زمان را طی کنند تا متن نهایی به دست خواننده برسند.

 

چطور هزینه‌های چاپ کتاب را کم کنیم؟

با در نظر گرفتن شرایط زیر می‌توان هزینه‌های چاپ کتاب را کاهش داد....

  1.  بهتر است که چاپ کتاب توسط موسسه‌های انتشاراتی خبره انجام شود؛
  2.   انتخاب روش انتشار دیجیتالی کتاب می‌تواند هم مخاطبین بیشتری را به نویسنده اضافه کند و هم هزینه‌های جانبی خرید کاغذ و چاپ را  حذف کند.
  3. از بعد از دریافت مجوز اداره ارشاد، شروع  تبلیغات در فضای مجازی و محیط فرهنگی کشور می‌تواند مخاطبین کتاب را افزایش دهد.
  4. افزایش مخاطبین به معنای افزایش شمارگان فروش رفته کتاب و در نهایت کاهش هزینه‌های چاپ کتاب خواهد بود.
  5.  از توصیه‌های فنی چاپخانه‌ها در مورد انتخاب کاغذ، رنگ بندی صفحات و نیز شیوه صحافی می‌توان استفاده نمود.
     

 


 

 

نظرات

captcha Refresh