گران پرینت نگیرید، پرینت سیاه و سفید یکرو، فقط 550 تومان برای هر صفحه
اولین گام برای اخذ مجوز چاپ کتاب، مراجعه به سازمان مربوطه میباشد. در ایران، این سازمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که وظیفه نظارت بر فعالیتهای فرهنگی و ارتباطات رسانهای را بر عهده دارد.
شما باید به این سازمان مراجعه کرده و درخواست خود را برای اخذ مجوز چاپ کتاب ثبت کنید.
درخواست شما برای اخذ مجوز چاپ کتاب باید شامل اطلاعاتی از قبیل نام و مشخصات شما، موضوع کتاب، تعداد صفحات و تیراژ مورد نظر باشد. همچنین باید نمونه کتاب یا فایل PDF آن را نیز به همراه درخواست ارائه کنید.
پس از ثبت درخواست، سازمان مربوطه به بررسی و ارزیابی آن میپردازد و پس از تایید، مجوز چاپ کتاب به شما اعطا میشود. این مجوز شامل اطلاعاتی از قبیل شماره مجوز، تاریخ صدور و شرایط خاصی که به موجب آن میتوانید کتاب خود را چاپ کنید، میباشد. در ادامه مراحل اخذ مجوز کتاب را به طور کامل توضیح میدهیم.
همانطور که می دانید برای به چاپ رساندن کتاب احتیاج به اخذ برخی مجوز ها دارید و کتاب ها برای این منظور باید ثبت رسمی شوند و دارای شناسه های رسمی باشند و بعد از سپری کردن این مراحل به عنوان یک کتاب معتبر محسوب می شوند. این موارد برای چاپ هر نوع کتابی لحاظ می شود و در حقیقت کتاب باید در کتابخانه ملی و سازمان اسناد رسمی ثبت شود تا دارای اعتبارات لازم باشد. به بیان دیگر یکی از مراحل مهم برای چاپ کتاب اخذ مجوز است که ممکن است برای نویسندگان استرس و سردرگمی ایجاد کند. برای چاپ کتاب باید مجوزهایی شامل: شماره شابک، فیپا و مجوز چاپ را از سازمان های مربوط به هر کدام دریافت نمایید.
شابک یا همان شماره استاندارد بینالمللی کتاب، یک کد یکتا و منحصر به فرد است که به هر کتاب برای شناسایی آن اختصاص داده میشود. این شماره معمولاً شامل 10 یا 13 رقم است و به صورت معمول بر روی جلد کتاب یا در صفحه اول آن چاپ میشود.
شابک به دو بخش تقسیم میشود: پیشواژه و شماره اصلی. پیشواژه معمولاً شامل یک یا چند حرف است و نشاندهنده نوع کتاب یا ناشر آن است. شماره اصلی نیز تعیینکننده یکتا بودن کتاب است.
استفاده از شابک برای شناسایی سریع و دقیق کتابها بسیار مفید است و به شما کمک میکند تا کتاب مورد نظر خود را به راحتی پیدا کنید. بنابراین، هنگام خرید یا جستجوی کتاب، حتماً به شابک آن توجه کنید تا از اطلاعات صحیح و دقیق برخوردار شوید. هر ویراست از یک کتاب، چه به صورت الکترونیکی و چه همراه با جلد، شابک خاص خود را دارد.
برای دریافت شابک کتاب، مراحل زیر را باید دنبال کنید:
1. به سایت رسمی شابک مراجعه کنید.
2. در سایت ثبت نام کرده و حساب کاربری ایجاد نمایید.
3. به عنوان ناشر یا ناشر مولف در سامانه ثبت نام کنید.
4. با استفاده از کد کاربری و کلمه عبور وارد سامانه شوید.
5. فایل اثر و اطلاعات هویتی خود را به ناشر مجوزدار ارائه دهید تا درخواست شابک برای شما ثبت شود.
دریافت فیپا (فهرست نویسی پیش از انتشار) یکی از مراحل مهم در فرآیند انتشار کتاب است. فیپا شامل اطلاعات توصیفی و تحلیلی کتاب است که پیش از انتشار در صفحه حقوقی کتاب درج میشود از جمله: سرشناسه کتاب، عنوان کتاب، نام ویراستار، تاریخ نشر و نام ناشر.برای دریافت فیپا، مراحل زیر را باید دنبال کنید:
1. به سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مراجعه کنید.
2. در سایت ثبت نام کرده و حساب کاربری ایجاد نمایید.
3. فرم پرسش نامه درخواست عضویت را تکمیل کنید تا شناسه کاربری و رمز عبور دریافت کنید
4. با استفاده از شناسه کاربری و رمز عبور وارد سامانه شوید.
5. فرم درخواست فیپا را پر کرده و مدارک لازم را ضمیمه کنید
6. پس از تکمیل درخواست، کد رهگیری دریافت کنید که برای پیگیری وضعیت درخواست شما استفاده میشود
توجه داشته باشید که صدور فیپا تنها توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران انجام میگیرد و این خدمات به صورت رایگان ارائه میشود.
سازمان ارشاد و فرهنگ اسلامی مسئول ارائه مجوزهای لازم برای انتشار کتب و انتشارات در کشور میباشد. این مجوزها به منظور حفظ امنیت فرهنگی و اطمینان از عدم انتشار مطالب غیراخلاقی و مخالف با اصول اسلامی صادر میشوند.
برای اخذ مجوز ارشاد برای چاپ کتاب، نویسنده یا انتشار دهنده باید ابتدا فرم درخواست مجوز را از سایت سازمان ارشاد و فرهنگ اسلامی دریافت کند و پس از تکمیل و ارسال آن به همراه نسخههای الکترونیکی کتاب مورد نظر، منتظر بررسی و تصمیم سازمان ارشاد باشد.
در بررسی مجوز ارشاد، عوامل مختلفی از جمله محتوای کتاب، اصول اسلامی، اخلاقیات و اهداف فرهنگی مورد بررسی قرار میگیرند. اگر کتاب مورد نظر با موازین ارشاد سازگار بود، مجوز ارشاد صادر و به ناشر یا نویسنده اعلام میشود.
برای دریافت مجوز انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مراحل زیر را باید دنبال کنید:
1. به سایت رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کنید.
2. در سایت ثبت نام کرده و حساب کاربری ایجاد نمایید.
3. از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی Mojaves.ir ثبت نام کنید و درخواست پروانه نشر خود را ثبت نمایید.
4. بررسی و صدور پروانه از طریق سامانه جامع امور ناشران به نشانی Ketab.samandehi.ir انجام خواهد شد.
5. مدارک لازم را آماده کرده و در سامانه بارگذاری کنید.
6. پس از بارگذاری مدارک، منتظر نظر کارشناسان مربوطه بمانید تا مجوز شما صادر شود.
توجه داشته باشید که این فرآیند ممکن است بسته به نوع محتوایی که قصد انتشار آن را دارید متفاوت باشد.
مجوز پخش یکی از مراحل مهم در فرآیند انتشار کتابها است که برای اطمینان از رعایت قوانین حق تکثیر و حقوق ناشران اهمیت دارد.
برای اخذ مجوز پخش کتاب، ناشران باید به شرایط و ضوابط مربوطه پایبند باشند. این شرایط شامل ارائه نمونه کتاب به اداره مربوطه، ارائه مدارک مربوط به حق تکثیر و حقوق ناشران، پرداخت هزینههای مربوطه و رعایت قوانین مربوط به انتشار کتابها میشود.
پس از ارسال مدارک و پرداخت هزینههای مربوطه، اداره مربوطه مجوز پخش کتاب را صادر میکند. این مجوز شامل شماره مجوز، نام ناشر، عنوان کتاب و تعداد نسخههای قابل پخش است.
در صورت عدم رعایت قوانین و شرایط مربوطه، ممکن است مجوز پخش کتاب از سوی اداره مربوطه رد شود و ناشر موظف به اصلاح مشکلات مطرح شده باشد. در نظر داشته باشید فارغ از تیراژ کتاب، یعنی چه کتاب را با استفاده از سرویس های چاپ دیجیتال کتاب، به تعداد محدود چاپ کنید یا سفارش تعداد زیادی کتاب در تیراژ بالا را به چاپخانه بدهید، نیاز است که حتما با توجه به تعداد کتاب منتشر شده، چند نسخه از آن را به وزارت ارشاد تحویل دهید تا مجوز پخش برای کتاب دریافت نمایید.
اخذ مجوز برای نشر کتاب به منظور حفاظت از حقوق نویسنده و انتشار کتاب به صورت قانونی و مشروع است.
برای اخذ مجوز کتاب، معمولاً نسخههای اصلی کتاب و اسناد شناسایی نویسنده لازم است.
مدت زمان لازم برای اخذ مجوز کتاب ممکن است متغیر باشد، اما معمولاً تا چند هفته زمان میبرد.
بله، برای اخذ مجوز کتاب معمولاً هزینههایی مانند هزینههای حق تألیف و حق انتشار پرداخت میشود.
بله، برای تمامی انواع کتابها از جمله رمان، کتاب تخصصی و کتاب علمی، اخذ مجوز ضروری است.